Monday, February 14, 2005

Bruna Boeken

I don't think I ever shared my Dutch cover with you guys. I think it's pretty cool, so here it is. Click the image for "meer info..."Here's the catalog description from Bzztoh, also, for my Dutch readers (don't laugh... I DO have people from Holland landing here once in awhile).

Eind jaren tachtig vinden drie meiden elkaar op een middelbare school: Amy, een cheerleader die haar gewoonheid beu is, Cherry, de verzorgster van haar aan drugs verslaafde, ouder wordende hippiemoeder, en Rennie, de briljantste leerling van de school en degene die het meest van het leven verwacht. Ze delen hun passie voor muziek, hun zelfgeschreven gedichten, hun kledingkeuze, hun haat tegen hun omgeving en ten slotte ook hun bloed: ze zijn de Bitch Posse, de meest onverschrokken krachtenbundeling in een vijandige omgeving.

Vijftien jaar later worstelen de drie vrouwen met hun leven. Rennie is een docent aan een lerarenopleiding die met veel van haar studenten naar bed gaat. Cherry heeft zelfmoordneigingen en wordt opgenomen in een kliniek. Amy is getrouwd, weet dat ze een prachtig leven leidt, maar is altijd bang voor de toekomst. De drie vrouwen worden echter ook achtervolgd door het verleden, door het grote geheim van de Bitch Posse, die één keer op een verschrikkelijke manier heeft huisgehouden.

De Bitch Posse is het tornadoachtige prozadebuut van de Amerikaanse dichteres Martha O'Connor, een echte 'anti-chicklit roman' in een zeer directe en scherpe stijl, waarin de levensechte meiden van de pagina's afspatten.

For those of you who don't speak Dutch, I sent the copy through an online translator here. The results are pretty funny!